Lengyelország

"Magyar-lengyel két jó barát" - baráti árak az eljutásokhoz is

Varsó 29 €-tól, Krakkó 39 €-tól

Varsó, Rynek - Forrás: Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet  Krakkó, Rynek - Forrás: Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet

Hogy a két ország lakói között évszázadok óta fennálló jó viszony minél több kölcsönös látogatásban is megvalósulhasson, a MÁV-START a PKP InterCity-vel együttműködve kényelmes éjszakai vonatokat közlekedtet, melyek a következő nap reggelén közvetlenül Varsó és Krakkó belvárosába érkeznek, az év minden napján. A kényelmes fekvőhelyes- és hálókocsiknak és a schengeni határoknak köszönhetően háborítatlanul alhat, míg a vonat a célállomása felé szállítja Önt. Az utazás pedig nemcsak a lengyelek vendégszeretete és a velünk sok helyütt közös múltjuk és közös sorsuk miatt válhat emlékké – hanem a két nagyvárosban és környékén ránk váró épített és természeti látványosságok miatt is.

Varsóba, Katowice-be és Krakkóba egyaránt kínálunk korlátozott számban váltható, kedvező árú SparNight-menetjegyeket. Amennyiben ezek elfogytak mindhárom célállomásra valamint más lengyel célpontokra is válthatók 40 %-os kedvezményű menettérti jegyek korlátlan számban, minden komfortkategóriára. Ezeknél a jegyeknél feltétel, hogy a kiindulási- és célállomás mindkét irányban azonos legyen - az oda- és visszaút azonban eltérő is lehet, így akár körutazások is tehetők..

Mindkét célállomásra közlekednek a vetett ágy kényelmét kedvező áron kínáló, hat- illetve négyágyas fülkékkel felszerelt fekvőhelyes kocsik, valamint a szállodai kényelmet biztosító, legfeljebb három ággyal és  mosdóval berendezett fülkéjű hálókocsik, ezen felül Varsóba 2. osztályú ülőkocsik illetve saját zuhanyzóval és WC-vel rendelkező DeLuxe hálókocsik is. A hálókocsijegyek ára a fülkében felszolgált reggelit is tartalmazza.

A Lengyelországba közlekedő éjszakai vonatok és a csehországi átszállással igénybevehető nappali vonatok összefoglaló menetrendje - beleértve a csatlakozó lengyel vonatokat is Krakkó, Gdansk és Wrocław, felé - pdf-formátumban itt tölthető le.

A célállomások látványosságairól, az oda közlekedő vonatokról és azok árairól az alábbi linkeken kaphat további információkat:

Varsó

Krakkó

 

Lengyelország e két nagyvároson és környékén kívül is számos látványosságot tartokat… így például a „három várost”, melyek közül Gdansk műemlékeivel, Sopot a tengerpartjával, Gdynia kikötőjével csábít felfedezésre – valamint a közeli legendás lovagvárral, Malbork erődjével. Az ország nyugati részét Wroclaw és Poznan városházája és katedrálisai, valamint Európa utolsó normálnyomközű gőzmozdony-paradicsoma, Wolsztyn miatt érdemes felkeresni. De a Karkonosze várai, a Mazuri-tóvidék és a partjain kószáló bölények is jó okot szolgáltathatnak egy látogatásra – amelyekre a magyar-lengyel oda-vissza utazásokra minden érintett vasút vonalán 40 %-os kedvezményeket biztosítunk valamennyi célállomásra. A kiindulási- és célállomás mindkét irányban azonos kell, hogy legyen - de az oda-vissza útnak nem kell ugyanazon útvonalra esnie, így egyszerre több látnivaló is felkereshető, vagy kisebb körutazások is tehetők

Árajánlataink egyes lengyel célállomásainkra, Pozsony-Ostrava útvonalon át - az oda-vissza jegyek érvényessége egy hónap.

  egy útra oda-vissza
  2. osztály 1. osztály 2. osztály 1. osztály
Gdansk, Gdynia 119,00 € 177,80 € 142,60 € 213,40 €
Wrocław 100,60 € 150,20 € 120,60 € 180,40 €
Poznan 111,80 € 167,00 € 134,00 € 200,40 €
Łódz 104,20 € 155,60 € 124,80 € 186,80 €

Gyermekek a fenti áraknak a felét fizetik.

Gdansk, rakpart a Darus-kapuval - Forrás: Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet  Wroclaw, Városháza - Forrás: Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet

 

Amennyiben nagyobb körutazást szeretne tenni Lengyelországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail-bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt  meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a PKP vonatain. A lengyel határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

 

Interrail bérletek ára Lengyelországba (4. árszint):

érvénytartam 1. osztály 2. osztály
felnőtt ifjúsági felnőtt ifjúsági
3 nap, 1 hónapon belül 121 € 97 € 78 € 57 €
4 nap, 1 hónapon belül 148 € 119 € 95 € 69 €
6 nap, 1 hónapon belül 197 € 158 € 125 € 93 €
8 nap, 1 hónapon belül 231 € 185 € 148 € 107 €

A felnőtt bérlettel utazók két 12 éven aluli gyermeket díjmentesen vihetnek magukkal.

Az Interrail menetjeggyel utazóknak az éjszakai vonatokra helyjegyet kell váltaniuk. A fekvőhely kényelme így csak 9,40 €-ba kerül, de fejenként 23,10 €-tól már kétszemélyes hálófülke is kapható.

 

A további lengyel árakról a MÁVDIREKT fenti telefonszámán, míg a turistalátványosságokról a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletnél személyesen (1075 Budapest, Károly krt. 11.), telefonon (06-1-269-7809) vagy e-mailben (bakonyi@polska.datanet.hu) érdeklődhet.

A lengyel vasút részletes menetrendi keresőjét – angol, német és francia nyelven is – a http://rozklad.pkp.pl/ honlapról érheti el.

 


Nemzetközi menetjegye mellé vegye meg Atlasz biztosítását online módon itt.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy bármely nemzetközi pénztárunkban euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2015. január 8-tól:

1 € = 320 Ft

2015. február 13-tól:

1 € = 315 Ft

 

 

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe