Ukrajna

a meglepő különlegességek vidéke

OdesszaHa a Nyugat-Európában megszokott történelmi és művészeti emlékek helyett valami különlegeset akar felfedezni, vagy éppen a nyugatias látványosságokat egy szokatlan környezetben szeretné átélni, Ukrajna ideális választás lehet az Ön számára is. A hatalmas ország földjén a legkülönfélébb kultúrák hagyták hátra nyomukat, a legmeghatározóbb azonban az orosz és a szovjet birodalom volt. Ennek eltéveszthetetlen épületeit, járműveit, étkeit és szokásait Ukrajnában a lehető legkedvezőbb körülmények között fedezheti fel: könnyen elérhetően, kedvező árakon, és vízumkényszer nélkül!

A lehetőségek száma végtelen: felfedezheti az első orosz birodalom egykori, és Ukrajna mai fővárosát Kijevet, ahol a csillogó ortodox templomok és a szovjet sugárutak váltakoznak, vagy a Monarchia multikulturalitását ma is szépen képviselő Lviv-et.

Aki ennél is többre vágyik, felkeresheti például a mediterrán hangulatú Odessza kikötőjét, ahol a Patyomkin páncélos című film legendás lépcsője áll. A magyar vonatkozású emlékekhez azonban nem kell ily messzire utazni az országon belül… a kárpátaljai nagyvárosok, mint Ungvár, Munkács és Beregszász, valamint a Kárpátok legendás vidéke alig pár órás vonatozással elérhető a magyar határtól.

Amennyiben az ukrán vasút járatait választja, sem a Budapestről való eljutás, sem pedig az országon belüli utazgatás nem jelent problémát. A komfortkategóriák változatossága minden ár- és igényszintre kedvező választ ad, és nem kell az infrastrukturális hiányosságok illetve a hosszú várakozások miatt sem aggódnia.

A MÁV-START és az ukrán vasút valamennyi célállomásra 50 %-os kedvezményt ad az egy úti és az oda-vissza utazásokra is. Ezek nem viszonylathoz kötöttek, így akár körutazásokat is szervezhet, több nagyváros érintésével.

Jelenleg Magyarországról Ukrajnába a következő nagyobb városokba közlekedik közvetlen vonat illetve kocsi:

Lviv (Lvov, Lemberg)

Kijev

Árajánlatok további ukrán célállomásokra Budapestről:

  egy útra oda-vissza
  2. osztály 1. osztály 2.osztály 1. osztály
Csap (Csop) 18,80 €   37,60 €  
Ungvár (Uzsgorod) 19,30 €   38,60 €  
Munkács (Mukacsevo) 19,90 €   39,80 €  
Odessza 49,50 € 73,30 € 99,00 € 146,60 €

 

A fenti árak hálókocsijegyek nélkül értendők. Az ukrán belföldi forgalomban kapható hálókocsijegyek árát a távolságok és az igénybevett komfortkategóriák határozzák meg. Utóbbiak a Nyugat-Európában megszokottaktól eltérőek, kérjük, ezekről és az árakról tájékozódjon a jegypénztárakban.

A Záhony-Csap közötti menetjegyek ára egy útra 2,10 €, oda-vissza utazásra (érvényes 4 napig) 4,20 €.

 


Nemzetközi menetjegye mellé vegye meg Atlasz biztosítását online módon itt.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy bármely nemzetközi pénztárunkban euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2015. január 8-tól:

1 € = 320 Ft

2015. február 13-tól:

1 € = 315 Ft

 

 

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe