Oroszország - Moszkva

Oroszország fővárosa, Moszkva az orosz nép történelmének minden fontos korszakát csodálatosan színes képeskönyvként mutatja be egyedi épületeivel és hangulataival. A cári idők hajnalát élhetjük át a Kreml templomaiban, a Novogyevicsij-kolostorban és a Vaszilij Blazsennyij székesegyházban, a két kontinenst uraló állam fénykorát a GUM áruházban, az Arbatszkaján vagy a Tretyakov-Képtár és a Puskin Múzeum termeiben sétálva.

A Szovjetuniót és Közép-Európát hatalmában tartó kommunista rendszer által épített, a „világbirodalom” fővárosához méltó emlékek közül mindenkinek ismertek a hatalmas metróhálózat művészi állomásai, a Lenin-mauzóleum, a Lomonoszov-egyetem toronyháza, és Vera Muhina legendás szobra az Orosz Gazdasági Kiállítás bejáratánál. Az orosz és szovjet hatások mellett azonban ma már nemcsak a Moszkva folyó partján a Gorkij parkban sétálva hallhatjuk a változás szelét… hanem a modern felhőkarcolók közt, vagy az újjáépült Megváltó Krisztus székesegyházban is, illetve Sztálin nagyközönség számára is megnyitott bunkerében is.

Moszkva közvetlen környékén Szergejev Poszad (korábban Zagorszk) kolostorának, az egyik legfontosabb orosz vallási centrumnak kék-arany kupolái invitálnak egynapos kirándulásra, míg aki messzibb túrákat akar tenni, annak az Aranygyűrű (Zolotoje Kolco) városainak – Vlagyimir, Szuzdal, Jaroszlavl, Kosztroma, Vologda – felfedezését ajánljuk.

Budapestről Moszkvába és kényelmesen utazhat az orosz vasút hálókocsijaiban A modern és kényelmes, ágyneművel és mosdóval felszerelt egy- két vagy négyágyas fülkékben kellemesen töltheti az éjszakát, és még az eltérő nyomtávolság sem okoz gondot. A vonat közvetlenül Moszkva belvárosának szélére érkezik, ahonnan a szállások és a látványosságok metróval, vagy más tömegközlekedési eszközökkel is könnyen elérhetők.

Menetrendek és árajánlatok

FIGYELEM! Az új menetrendben Budapest és Moszkva között csak március végéig illetve május végétől szeptember elejéig heti egy alkalommal közlekedik közvetlen kocsi! Az orosz vasút legmodernebb hálókocsija Budapestről a prágai "Csárdás" EuroCity-vel csütörtökön, Moszkvából a prágai Vltava nemzetközi gyorsvonattal szerdán indul. A moszkvai indulási hely a Belorusszkaja pályaudvar! Az új útvonalon csak egy éjszakát kell a vonaton tölteni, de mivel Fehororoszországot is érinti, így oda tranzitvízummal kell rendelkeznie!

272 "Csárdás"/Vltava 21
A vonatban kizárólag orosz hálókocsik közlekednek!A továbbító vonatokban Budapest és Breclav között cseh étkezőkocsi, Breszt és Moszkva között orosz bisztrókocsi közlekedik.   A vonatban kizárólag orosz hálókocsik közlekednek!A továbbító vonatokban Moszkva és Breszt között  orosz bisztrókocsi, Breclav és Budapest között cseh étkezőkocsi közlekedik.
15:25 Budapest-Keleti 12:35
18:07 Bratislava (Pozsony) 9:50
19:00 Breclav 8:47
7:41 Breszt 22:15
13:14 Minszk 16:25
15:58 Szmolenszk 12:22
22:30 Moszkva Belorusszkaja 7:44

Globáldíjas menetjegyek ára Budapest-Moszkva között egy útra:

 

  normál ár gyermekjegy ifjúsági/senior 2-6 fős csoportok tagjai alkalmi kedvezmény
4 ágyas fülkében (Tourist) 217,00 € 108,50 € 151,90 € 173,60 € 141,10 €
2 ágyas fülkében (Double) 307,00 € 153,50 € 214,90 € 245,60 € 199,60 €
1 ágyas fülkében (Single) 375,90 €   263,10 €    

A fenti jegyek kizárólag adott indulásra érvényesek, csere és visszaváltás lehetséges.

Gyerekjegyek 12 éves korig válthatók, az ifjúsági és senior jegyeket 12-26 év közötti valamint 60 év feletti utasok válthatják meg.

Az alkalmi kedvezményt az utas születésnapja előtt vagy után 1 héten belül, nászutasok esetében pedig (kizárólag 2 ágyas fülkére) a házasság megkötése után 1 hónapon belül vehetik igénybe.

További orosz célállomások

Moszkvából az új Szapszan-gyorsmotorvonatokkal vagy a legendás éjszakai expresszek egyikével kényelmesen eljuthatunk Oroszország másik központjába, Szentpétervárra is. A Néva csatornái mellett álló színpompás templomok és paloták a cári idők nagyságát tükrözik – csakúgy, mint a város környéki cári birtokok (Peterhof, Carszkoje Szelo (ma Puskin), Pavlovszk, Oranienbaum (ma Lomonoszov) és Gatcsina) – melynek végére a folyón horgonyzó Aurora cirkáló tett pontot.

A végtelen orosz birodalom természeti és kulturális sokszínűségét a legjobban a világ leghosszabb vasútvonala, a Csendes-Óceán partjáig két kontinensen át húzódó transz-szibériai vonalon fedezhetjük fel. Jekatyerinburg (korábban Szverdlovszk), Omszk, Novoszibirszk és a Bajkál-tó szélén fekvő Irkutszk csak a legfontosabb állomások a végállomásig, Vlagyivosztokig. Aki azonban közelebbi célponton szeretné felfedezni Oroszország különlegességeit, annak a "Volga anyácska" menti városokat: Nyizsnyij Novgorod-ot (korábban Gorkij), a tatár nép és az iszlám vallás hatását magán viselő Kazany-t, a Lada-gyárnak otthont adó Togliatti-t és a II. világháború egyik legnagyobb csatáját megélt Volgográd-ot (korábban Sztálingrád) ajánljuk úticélként.

Az orosz belföldi és nemzetközi vonatokra a menetjegyek árát az igénybe vett vonat, kocsiosztály, a jegyváltás- és az utazás napja határozza meg. A rendelkezésre álló árakról kérjük, tájékozódjon jegypénztárainkban!

Moszkvában a pályaudvarok közötti legegyszerűbb összeköttetést az 5-ös metróvonal (a Кольцевая azaz körjárat) biztosítja. A Kijevi, Kurszki, Paveleci és Belorusz pályaudvarok a megfelelő nevű metrómegállóknál találhatóak, a Rigai pályudvarhoz a Proszpekt Mira, az Októberi, Jaroszlavi és Kazanyi pályaudvarhoz pedig a Komszomolszkaja megállónál kell leszállni. Az egyes pályaudvarokról a következő irányokba indulnak vonatok:

Kijevszkaja Kijev, Vnukovo repülőtér
Belorusszkaja Szmolenszk, Minszk, Vilnius, Kalinyingrád, Varsó, Prága, Budapest, Berlin, Seremetyevo repülőtér
Oktyabrszkaja Szentpétervár, Helsinki, Tallinn
Jaroszlavszkaja Szergejev Poszad, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Irkutszk, Vlagyivosztok, Ulan-Bator, Peking, Phenjan
Kazanyszkaja Kazany, Togliatti, Szamara, Ufa, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg, 
Paveleckaja Volgográd, Szaratov, Baku, Almati, Domogyedovo repülőtér

Figyelem! Az oroszországi utazások és a belorusz tranzit-utazás magyar állampolgárok számára vízumkötelesek! Vízum igényléséhez keresse fel az érintett nagykövetségek konzuli osztályát a http://www.hungary.mid.ru/hu/cons_hu.html (orosz) és http://hungary.mfa.gov.by/hu/consular_issues/(belorusz) címeken.


Nemzetközi menetjegye mellé vegye meg Atlasz biztosítását online módon itt.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy bármely nemzetközi pénztárunkban euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2015. január 8-tól:

1 € = 320 Ft

2015. február 13-tól:

1 € = 315 Ft

 

 

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe