Újabb, pécsi helyijáratokra érvényes buszbérletek érhetőek el a MÁV-START-nál

2024. május 27. hétfő, 11.00

Budapest, 2024. május 27. – Tavaly december eleje óta vásárolhatók meg a MÁV-START jegyértékesítő rendszeréből a pécsi TÜKE Busz járatain érvényes időalapú menetjegy- és egyes bérlet termékek. Mától tovább bővült a MÁV appban, MÁV-START jegykiadó automatákban és jegypénztárakban elérhető bérletek száma. A fejlesztés egyre szélesebb igényű körben könnyíti meg az utazástervezést és a jegyváltást.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a TÜKE Busz együttműködésnek köszönhetően a pécsi közösségi közlekedési szolgáltató jegytermékeinek széles palettája érhető el a vasúttársaságnál.

Tavaly december óta a pécsi autóbuszokra érvényes 24 órás, 72 órás és 7 napos időalapú menetjegyek, az összvonalas havi, a tanuló-, illetve nyugdíjas havi, valamint a 30 napos bérletek már megvásárolhatóak a MÁV applikáció és a jegykiadó automaták „Térségi és városi jegyek” menüpontjában, illetve a MÁV-START jegypénztárakban is. Az ilyen típusú fejlesztések kedveltek az utasok körében, ezekből a díjtermékekből a vasúttársaságnál közel 19 ezer darabot váltottak meg december óta.

Május 27-től új termékekkel bővült a kör. Ezeken a felületeken elérhetővé vált még a negyedéves összvonalas bérlet, a negyedéves kedvezményes tanuló bérlet, a negyedéves kedvezményes nyugdíjas bérlet, a TÜKE kártyával váltható kedvezményes (továbbiakban TÜKE) havi összvonalas bérlet, TÜKE 30 napos összvonalas bérlet, a TÜKE havi kedvezményes tanuló bérlet, a TÜKE havi kedvezményes nyugdíjas bérlet, a TÜKE negyedéves összvonalas bérlet, a TÜKE negyedéves tanuló bérlet és a TÜKE negyedéves nyugdíjas bérlet is.

A fejlesztés az utazásszervezést segíti azoknak az utasoknak, akik a helyijáratokat és a vonatokat is használják. Pécs vasútállomáson havonta átlagosan 120-130 ezer utas fordul meg, akiknek közel a fele a menetjegyét már online felületen váltja meg. Nekik tovább könnyebbség lesz, hogy ezeket a bérlettípusokat is elérik a MÁV appon keresztül. Akik pedig a hagyományosabb vásárlási módokat preferálják, szintén egyszerűben – már helyben az állomáson - a MÁV-START jegypénztáraiban és a  jegykiadó automatákban megválthatják a szükséges helyi jegyet vagy bérletet.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság