Érdemes az automatákat választani a jegyvásárláshoz a Balaton-mentén

2024. június 1. szombat, 08.00 / Utolsó módosítás: 2024. június 1. szombat, 08.00

Tavaly több mint 600 ezer jegyet vásároltak a balatoni automatákból

 A Balaton partján már összesen 37 új és felújított automata áll az utasaink rendelkezésére a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken, a gyorsabb és kényelmesebb jegy- és bérletvásárlás megkönnyítse érdekében. Az automatákban a népszerű Balaton 24, valamint az ország- és vármegye-bérletek és napijegyek is megvásárolhatók.

Az országszerte 400-nál is több telepített automatának köszönhetően, évente több millió utas juthat az eddigieknél is kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból. A Balatonra telepített automatáink is kifejezetten népszerűnek bizonyultak, 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak utasaink ezekből, ami 40%-os emelkedést hozott egy év alatt.

A Balaton partján már összesen 37 új és felújított automata áll az utasaink rendelkezésére

Új vagy felújított jegyautomaták a Balatonnál

Északi parton:

Balatonakarattya, Csittényhegy, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonarács, Balatonfüred, Révfülöp, Badacsonytomaj, Badacsony, Tapolca állomáson és megállóhelyen;

Nyugati partszakaszon:

Keszthelyen;

Déli parton:

Lepsény, Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Siófok, Balatonszéplak felső, Balatonszéplak alsó, Zamárdi felső, Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget, Fonyód, Balatonyfenyves és Balatonszentgyörgy állomáson és megállóhelyen.

Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadóautomata is az utasok rendelkezésére áll.

Azokon az állomásokon, melyeken pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható.

Az automaták üzemkészsége hétről hétre eléri a 97% feletti értéket. Meghibásodás esetén pedig a MÁV-START azonnal gondoskodik a javíttatásról annak érdekében, hogy a gyors és kényelmes jegy- és bérletvásárlás elérhető legyen.

A kiemelt balatoni vonatokon (a Tópart és Balaton IC-kre, a Kék Hullám és – a Balaton-part menti szakasz kivételével – a Jégmadár expresszre) a helyjegy váltása kötelező! A hétvégi időszakban a helyjegyet érdemes több nappal az utazás előtt elővételben megvásárolni. Az InterCity és expresszvonatokon az országbérlet mellé is kötelező a helyjegyet váltani.

A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal, május 13-tól június 21-ig az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai hozzáférését, fejlődését.

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat állítunk utasaink szolgálatába, hogy megkönnyítsük a balatoni kirándulásokat, nyaralásokat. Ekkortól a keleti országrészt (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét) is közvetlen járatokkal kapcsoljuk össze a legnagyobb tavunkkal.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság