Bulgária

Bulgária

Több, mint a tengerpart

A bolgár tengerpart olyan üdülőhelyeit, mint a Várna környéki Albena, Balcsik és Zlatni Pjaszaci (Arany homok), meg a Burgas melletti Sozopol, Nesebar és Szlancsev Brjag (Napos part) sokan ismerik – de legalább ilyen érdekesek tudnak lenni a kora középkori birodalomból fennmaradt régészeti emlékek, a török idők épületei, és a függetlenné vált ország építészete. Ezek a nagyobb városokban, mint Szófia, Plovdiv és Veliko Tarnovo egymás mellett is megtalálhatók, ahonnan kellemes kirándulások tehetők a hegyi kolostorokhoz vagy a Rózsák Völgyébe is.

Bulgáriába Románián át lehet utazni, Bukarestben átszállva. A nyári szezonban a román fővárosból Szófia és Várna közvetlenül elérhető, szezonon kívül Bukarest és Ruse között közlekedik vonat.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

  bulgaria_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa BG

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és bolgár állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható

Budapestről 2. osztályon - 33 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra több mint 80 % kedvezménnyel (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 és közötti gyereknek)

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás,  válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeink kaphat több információt.

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Interrail

Ha körutazást tervez Bulgáriában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 62 €-tól, ifjúsági bérletek 54 €-tól.

Az oda-, és visszautazáshoz a Bulgárián kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.