Dánia

Dánia vonattal

Egy legendás szigetvilág

Dániában a viking legendák, Hamlet története és Andersen meséi ma is eredeti helyszíneiken élhetők át, olyan, a modern korral is lépést tartó városokban, mint Koppenhága, Århus, Odense, Roskilde és Helsingør – ahonnan azonban a tengerpartokra, a környező szigetekre, vagy olyan különleges helyszínekre is kirándulásokat tehetünk, mint a Legoland-park Billundban vagy Skjoldenæsholm villamosmúzeuma.

A START Europa menetjegyekkel két átszállással – az első Bécsben, Münchenben vagy Prágában, a második pedig Hamburgban – juthat el Århus-ba, Odense-be és Koppenhágába. A jegy érvényessége azt is lehetővé teszi, hogy útközben valamelyik városban töltse az éjszakát.

A nemzetközi menetrendek pdf formátumban itt érhetők el.

  dania_terkep.jpg

A térkép pdf formátumban is letölthető.

Menetjegyek és árak

START Europa DK

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és dán állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható

Legjobb ár Budapestről 2. osztályon - 66 €-tól

Az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén.

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START menetjeggyel utazó felnőttenként legfeljebb 3 gyerek 6-15 éves kor között)

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Dániában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 127 €-tól, ifjúsági bérletek 110 €-tól.

Az oda-, illetve a visszautazáshoz a Dánián kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni!

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 400 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.