Dánia

Dánia vonattal

Egy legendás szigetvilág

Dániában a viking legendák, Hamlet története és Andersen meséi ma is eredeti helyszíneiken élhetők át, olyan, a modern korral is lépést tartó városokban, mint Koppenhága, Århus, Odense, Roskilde és Helsingør – ahonnan azonban a tengerpartokra, a környező szigetekre, vagy olyan különleges helyszínekre is kirándulásokat tehetünk, mint a Legoland-park Billundban vagy Skjoldenæsholm villamosmúzeuma.

A START Europa menetjegyekkel két átszállással – az első Bécsben, Münchenben vagy Prágában, a második pedig Hamburgban – juthat el Århus-ba, Odense-be és Koppenhágába. A jegy érvényessége azt is lehetővé teszi, hogy útközben valamelyik városban töltse az éjszakát.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

  dania_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa DK

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és dán állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható

Budapestről 2. osztályon - 66 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek).

A 2023. december 10-től érvényes visszaváltható jegyek START Europa Plus néven kaphatók!

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

TOVÁBB A JEGYVÁSÁRLÁSRA

Interrail

Ha körutazást tervez Dániában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 127 €-tól, ifjúsági bérletek 110 €-tól.

Az oda-, és visszautazáshoz a Dánián kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.