Olaszország

Olaszország

Évezredes, élő történelem

Az itáliai „csizmából” egy hatalmas birodalom, egy nagy vallás, valamint több meghatározó művészeti korszak és zenemű is világhódító útjára indult. Mindezeknek legfontosabb emlékei a legeredetibb helyszíneken élhetők át: az antik és barokk Rómában, a reneszánsz Firenzében, az operák és a divat Milano-ban – és persze a semmi máshoz nem fogható Velencében. 

Bécsből éjszakai vonatokkal egész évben elérhető Velence, Bologna, Verona, Milano és Genova, ősztől tavaszig Firenze és Róma, a nyári szezonban pedig az adriai tengerpart (Ancona, Rimini) is, kedvező csatlakozással Budapestről.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

olaszorszag_terkep

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

Nightjet Plus

A Bécs és Olaszország közötti éjszakai vonaton aktuálisan elérhető árakról és kedvezményekről pénztárainkban, vagy a www.nightjet .com oldalon kaphat információt, ahol jegyeket is vásárolhat. A Magyarország és Bécs közötti csatlakozó utazásra pénztárainkban felnőtteknek 20 €, gyerekeknek 5 €-ért vásárolhatók Nightjet Plus jegyek (visszaútra is).

Interrail

Ha körutazást tervez Olaszországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 133 €-tól, ifjúsági bérletek 116 €-tól.

Interrail bérleteket elfogadó vasúttársaságok Olaszországban

Az oda-, és visszautazáshoz az Olaszországon kívüli szakaszra nemzetközi jegyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.