Este hosszabb menetidő a győri vonalon közlekedő pótlóbuszoknál közúti lezárás miatt

2023. szeptember 21. csütörtök, 11.59 / Utolsó módosítás: 2023. szeptember 21. csütörtök, 14.26

A közútkezelő délutáni tájékoztatása szerint nagyfeszültségű légvezeték-szakadás helyreállítása miatt az áramszolgáltató kérésére az M1-es autópályán korlátozásokat vezetnek be. A szakminisztérium kérésére végül a hibaelhárítást a késő esti, kisebb forgalmú időszakra ütemezték át: Tatabánya térségében 21 óra után várhatóan 30-60 percre teljesen lezárják az érintett útszakaszt, az autókat alsóbbrendű utakra terelik.

A győri fővonali pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC pótlóbuszokat, valamint a Budaörs és Tatabánya közötti, csak bicskei megállással közlekedő X10-es pótlóbuszokat.
Az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások várhatók, ezért a Budaörs és Tatabánya közötti S10-S12-es pótlóbuszoknál is hosszabb menetidőre kell számítani.

A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem minden vonatnál biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon.

A közútkezelő (MKIF) közleménye: https://mkif.hu/felsovezetek-szakadas-tortent-az-m1-es-autopalya-felett-teljes-palyazar/

(Híradásunkat a kapott információk alapján folyamatosan frissítjük.)

MÁVINFORM