Garmin WTF - SZTENDRE 2022.06.19. - élménybeszámoló

2022. június 24. péntek, 10.07

2022.06.19-én Nikivel ismét vállaltunk egy hétvégi hosszút. Azt hiszem, úgy szokás, hogy születésnapkor mindenki megfutja a saját életkorát. Ezért indultunk neki a Garmin WtF (Way to the Forest) SZTENDRE 18k terepfutó eseménynek, amelyen több, 530 m szintemelkedés is várt ránk. A terepfutók útvonala, távtól függően a Skanzen mögötti rajthelytől a Sztaravoda-völgy - Pap-rét - Vörös-kő - Urak asztala pontokat érintette, a teljes útvonal a Visegrádi-hegység turistaútjain haladt.

 

A múltheti élményekhez hasonlóan az első kilométeren itt is séta volt libasorban, a meredek emelkedőn. Ezután völgyek és emelkedők váltogatták egymást. A Vörös-kőnél megálltunk fotózkodni és gyönyörködni a Szentendrei-sziget látványában. Ez volt az a pont, ami miatt igazán megérte felkapaszkodni a meredek hegyoldalon.

A célba érést kissé beárnyékolta, hogy a befutó előtt néhányszáz méterrel sikerült a kavicsos/köves/sziklás lejtmenetben orra buknom, amit a könyökömmel és a térdemmel, valamint a kötelező kellékként magammal vitt telefonommal tompítottam. Ha nem is kizárólag e miatt, a teljesítéssel bőt 5 perccel elmaradtam Niki mögött.

 

A terepfutással egy olyan sportágat ismerünk meg, ami egy teljesen más, új élményt nyújt, fantasztikus tájakon haladó útvonalakkal, az aszfaltosnál kisebb közönséggel, de családiasabb hangulattal ajándékozza meg művelőjét.

 

Sporttársi üdvözlettel:

Dóra Tamás