Esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjak

A MÁV-Volán-csoport (MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., ZÁHONY PORT Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV VAGON Kft., MÁV HÉV Zrt., MÁV Rail Tours Kft. és a Volánbusz Zrt.) 2023. évben ismételten meghirdeti az esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjakat.

A vasutas és volános árvák tanulmányait támogató ösztöndíjra az alap- vagy középfokú iskolai tanulmányaikat folytató, munkabalesetben vagy COVID-19 betegségben elhunyt munkavállalók gyermekei pályázhatnak.

A tanulói esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjra a vasutas és volános munkavállalók kiemelkedő tanulmányi eredményű középiskolás gyermekei pályázhatnak az iskolai tanulmányaik támogatására.

A vasutas és volános árvák tanulmányait támogató ösztöndíjra folyamatosan, a tanulói esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjra pedig évente egyszer, minden év szeptemberében lehet pályázatot benyújtani.

Az esélyegyenlőségi ösztöndíjakat a 52/2023. (IX.15. MÁV Ért. 12.) VIG sz. utasítás szabályozza. Az utasítás az alábbi linken érhető el: 52/2023.( IX.15. MÁV Ért. 12. ) VIG sz. utasítás (mav.hu)

Az ösztöndíjpályázatokkal kapcsolatos kérdések az eselyosztondij [KUKAC] mavcsoport.hu e-mail címre küldhetők.

A pályázatok csak az oldal alján található űrlapok kitöltésével nyújthatók be! 

A pályázati űrlap kitöltését megelőzően kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az ösztöndíj pályázati felhívását, mely a letölthető dokumentumok között található!

 

Az alábbi linken található a családi pótlékra való jogosultságot igazoló hatósági bizonyítvány igénylésének folyamata:

Családtámogatások | Kormányhivatalok (kormanyhivatalok.hu)

Az alábbi linken található a családi pótlékra való jogosultságot igazoló hatósági bizonyítvány elektronikus úton történő igénylésének folyamata:

Kérelem hatósági bizonyítvány kiállítására (CST_HB_01) (magyarorszag.hu)

Az alábbi linken található a családi pótlékra való jogosultságot igazoló hatósági bizonyítvány postai úton történő igényléséhez szükséges adatlap:

file (gov.hu)

 

JELENTKEZEM A TANULÓI ESÉLYEGYENLŐSÉGET ELŐSEGÍTŐ ÖSZTÖNDÍJRA

Jelentkezem a vasutas ÉS VOLÁNOS árvák tanulmányait támogató ösztöndíjra

 

A pályázat benyújtásához szükséges letölthető dokumentumok: