Idegen beruházások

Tisztelt Kérelmező!


Üdvözöljük a MÁV Zrt. idegen beruházásokhoz szükséges hozzájárulások intézésére létrehozott weboldalunkon.

Célunk a hatósági engedélyek beszerzéséhez szükséges tulajdonosi/vagyonkezelői hozzájárulások és nyilatkozatok kérelmezésének egyszerű, kényelmes és ügyfélbarát intézése az alábbiak szerint:

  • A hozzájárulás kiadására irányuló kérelmek Társaságunkhoz történő benyújtása weboldalon keresztül történik.
  • A weboldal használata regisztrációhoz kötött.
  • Felhasználói fiókkal akár egy időben több kérelem is beadható.
  • A kérelmek állapotváltozásáról a weboldalon közvetlen visszajelzést kap.
  • Társaságunk által kiadott tulajdonosi hozzájárulás 1 évig digitális formában letölthető.

Ügyintézési határidő a kérelem benyújtásától a hozzájárulás kiadásáig 30 nap, melybe nem tartozik bele a hiánypótlások teljesítésének időtartama.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a hozzájárulások kiadását Társaságunk díjköteles tevékenységként végzi. Az ügyintézési díjakról és mértékéről a Díjak menüpontban tájékozódhat.


A weboldalon keresztül történő kérelem benyújtását megelőzően – a korábbi gyakorlattól eltérően – nem szükséges külön eljárásként beszerezni az üzemeltetői hozzájárulást, a vasútfejlesztési nyilatkozatot, ill. egyes esetekben a környezetvédelmi nyilatkozat. Az egyes szakterületi jóváhagyások a Kérelmező közreműködése nélkül a rendszer által vezérelt módon kerülnek elkészítésre.


A tulajdonosi hozzájárulás kérelmezését megelőzően csak az adatszolgáltatásokat, tervegyeztetéseket szükséges lefolytatnia a MÁV Zrt. különböző szakágaival, melyről részletes tudnivalók az Adategyeztetés menüpontben találhatóak.

A benyújtandó dokumentumokról az Idegen beruházások hozzájárulásának elektronikus intézése című weboldalon kaphat bővebb tájékoztatást.

Oldalunk működésével, illetve a folyamattal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit a helpdesk.ibhei [KUKAC] mav.hu e-mail címre várjuk.

Bízunk benne, hogy az új eljárással gyorsabbá, egyszerűbbé válik a tulajdonosi hozzájárulások kiadása, melyhez szíves együttműködésüket kérjük.


Üdvözlettel:

MÁV Zrt.