Magán célú fotózási engedély

Kérelmezés menete :

A vasútállomásokon az utasforgalom számára megnyitott területen a magáncélú fotózáshoz nem kell külön engedély abban az esetben, ha a felvétel-készítés a vasúti technológiára vagy a felvételkészítőre biztonsági kockázatot nem jelent. Ebben az esetben csak a felvételen szereplő személyek személyes adatainak védelmére vonatkozó jogszabályokat kell betartani.
Amennyiben az utasok számára nem megnyitott, vasútüzemi területen is szándékozik felvételeket készíteni, akkor több feltétele is van. Először is regisztrációra van szükség, mely magánban foglalja a munkavédelmi oktatáson való részvételt, igazgatási díj megfizetését, mely 1270.-Ft, és az adatkezelési tájékoztató elfogadását. Majd a regisztráció után a területi egység vezetője által megadott hozzájárulási feltételek (hely, időpont, kíséret meghatározása) alapján állítható ki a belépési- és felvételkészítési engedély, amelyet minden területi igazgatóságon igényelhet.

 

Regisztrációs Igazolvány készítésével kapcsolatban és egyéb esetben a Biztonsági Főigazgatóságon keressék Kissné Tóth Andrea​ ügyintézőt, a kissne.toth.andrea [KUKAC] mav.hu e-mail címen.

 

Üzleti célú filmforgatásnak, vagy felvételkészítésnek minősül minden olyan kép- és hangrögzítés, melynek célja, hogy a rögzített anyag értékesítésre, reklám, vagy hirdetési célú felhasználásra kerüljön, vagy ilyen jellegű tevékenységhez bármely módon fel legyen használva, illetve játék-, mozi, vagy művész filmek, felvételek készítése. Üzleti célúnak minősül ideértve, de nem kizárólagosan a reklámfilm forgatás, divatfotózás, hirdetési fotó készítése, PR film, társadalmi célú film forgatása, mozifilmek, játékfilmek, művészfilmek stb. Ebben az esetben kérjük, töltse ki űrlapunkat: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/forgatasi-engedelyek-igenylese