Tojásfa túra Kéthelyen

2019. április 25. csütörtök, 15.58 / Utolsó módosítás: 2019. május 16. csütörtök, 19.13
Bámulatos: Kéthelyen egy szilvafát 7000 (!!!) tojással díszítettek fel

A MÁV VSC lelkes túrázói közül négyen a Húsvéti Ünnepek okán vonattal (természetesen) Kéthelyre látogattak.

A Balaton vonzáskörzetében élő kis falu arról nevezetes immáron öt éve, hogy az ünnep alkalmából tojásdíszekbe öltöztetik falujukat.

Közel 7000 darab színes tojással díszítettek fel egy tojásfát Kéthelyen. A díszbe öltöztetett fa mellett egy több mint 250 kilogrammos, fémből és szénából készült nyúlszobor és több hatalmas húsvéti tojás is ékesíti az észak-somogyi települést. A helyiek három éve minden évben feldíszítenek tojásokkal egy kiszemelt fát, és a faluközpontban készítenek belőle ünnepi dekorációt. Az első évben 1200 tojás került fel a fára, idén pedig már az ország minden tájáról érkeztek rá díszek.

"Soprontól Budapestig, sőt még külföldről is küldtek tojásokat a fára" – mondta el Molnár Balázs, Kéthely polgármestere.

A tojásfa hagyománya nagy népszerűségnek örvend a településen, a helyiek örömmel vettek részt a dekoráció elkészítésében.

A hírnév pedig kötelez, így a már- már kötelező elemeken túl újabb attrakciókat igyekszik felvonultatni Kéthely. A jól ismert díszletek mellett idén a nyuszi házában lehetett fényképezkedni a húsvéti nyúllal, a település utcáin nyúljelmezbe öltözött helybéliek üdvözölték a járókelőket. Idén további újdonságokkal is várták a látogatókat, a húsvéti ünnepkört jótékonykodással kötötték össze Kéthelyen. Az önkormányzat fa kézműves termékeket kínált megvételre, a befolyt összegből rászoruló gyermekeknek szervez kirándulást a Kéthely és a környékbeli települések által fenntartott szociális társulás.

(https://www.hirbalaton.hu/tag/kethelyi-tojasfa/)

A négyfős lelkes kis csapat a tojásfa alatt (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) No, akkor ebből egy kiselefánt kel majd ki? :-)) (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet)

Mobilizált nyuszik -1 (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) Mobilizált nyuszik -2 (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) A túra szervezője, Mariann tojást akaszt a fára (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet)

Ildikó is tojást akaszt a fára (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) Mariann üldözi Erzsikét a vödörrel (Fotó: Matyó Ildi) Most meg Ildikó üldözi Mariannt a vödörrel (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet)

Szebbnél szebbek a tojások (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) "Tojásparkoló" (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) Óriásnyuszi: embert nem eszik... (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet)

Élőnyuszi: kedves a gyerekekkel ... (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) Tojások minden mennyiségben és színben, formában, festetten és mázolva (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet) Kéthelyen virágot bontott a császárfa (Fotó: Szabó Lászlóné, Erzsébet)