START Klub kártya: Féláron is utazhat!

start_klub_k_2023.pngA START Klub kártya névre szóló, fényképes, biztonsági elemekkel ellátott plasztik kártya. Mára már közel 10 000 utasunk használja akár nap mint nap vasúti utazásakor.

A START Klub kártya tulajdonosa számára belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, valamint a GYSEV magyarországi vonalain másodosztályú teljes árú menetjegy váltásakor 50%-os, első osztály esetében pedig közel 50%-os üzletpolitikai kedvezmény vehető igénybe. A kedvezmény egy útra és menettérti útra is igénybe vehető, korlátlan számban. A menetjegyek érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menetjegyek érvénytartamával, de a kedvezményes menetjegy érvényességének a kártya érvénytartamán belül kell kezdődnie, a menetjegy az érvénytartamán belül – a kártya érvényességétől függetlenül – utazásra felhasználható.

A kedvezményes menetjegy a teljes árú menetjegyhez hasonló módon használható (például: érvénytartam, útmegszakítás). A kedvezmény 1. osztályon teljes árú kocsiosztály különbözet megfizetése mellett vehető igénybe. Díjtáblázatunkat megtekintheti itt. A kártya nemzetközi forgalomban a MÁV-START egyes éjszakai járataira is kedvezményt ad

Menetjegy vásárlásakor az Utasnak jeleznie kell, hogy START Klub kártyával kívánja a kedvezményt igénybe venni.

Gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül, ha a START Klub kártyacsalád bármelyik típusával rendelkezik, illetve az alapján vált 50%-os menetjegyet. A mentesség vonatkozik a szombati kedvezményt igénybevevő útitársra is.

A START Klub kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, START Klub Bónusz, a START Klub Prémium, START Klub VIP kártyára. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból azonban nem. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti. Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

A START Klub kártya előnyei:

  • 50% kedvezmény a teljesárú másodosztályú menetjegy árából

  • szombatonként Ön és egy útitársa is 50%-os kedvezménnyel utazhat

  • kedvezményes áron megvásárolható jegyek a MÁV-START egyes éjszakai járataira

  • A kártyatulajdonosok Budapest közigazgatási határán belül menetjegy megváltása nélkül, ingyen utazhatnak a menetrendben rombusszal jelölt személy- és gyorsvonatokon. Az egykori BKSZ-határon belül, az elővárosi régióban utazva pedig csak a fennmaradó távolságra kell megváltani a menetjegyet, így csökken a km-távolság, ami a menetjegy árát meghatározza. Így havonta akár tízezer forint is megtakarítható.

A START Klub kártya megvásárolható egy teljes évre, vagy féléves időtartamra.

A START Klub kártya ára:

Fél évre: 26 éven aluliaknak 14.900 Ft
  26 éven felülieknek 19.900 Ft
Egy évre: 26 éven aluliaknak 24.900 Ft
  26 éven felülieknek 34.900 Ft

Hosszabbítási kedvezmény:

Ha még régi kártyájának lejárata előtt egy éves érvénytartamú START Klub kártyát rendel a Hosszabbítás funkción keresztül, vagy személyesen ügyfélszolgálati irodáinkban, vagy telefonon a MÁVDIREKT-en keresztül, akkor azt akciós áron vásárolhatja meg! Az online igényelt kártyák első lehetséges érvényességi napja az igénylés napjától számított minimum 30, maximum 60 nap.

Egy évre: 26 éven aluliaknak 19.900 Ft
  26 éven felülieknek 29.900 Ft

KEDVEZMÉNYKALKULÁTOR

Kedvezményre való jogosultság ellenőrzése

START Klub logóAz Utasnak a menetjegyek ellenőrzésekor fel kell mutatnia a kedvezményre jogosító START Klub kártyáját is. A jegyvizsgáló ellenőrzi, hogy az Utas valóban a saját, érvényes kártyájával utazik. Ellenőrzéskor a jegyvizsgáló az Utastól személyazonosító igazolvány felmutatását kérheti.

Amennyiben az Utas nem tudja igazolni a kedvezményre való jogosultságát (nincs nála a kártya, vagy nem a sajátja), úgy a Vasúti menetdíjtáblázatok I. kötetében előírt pótdíj felszámításával el kell számolni a kedvezményes és a teljesárú menetjegy közötti különbözetet. Attól az utastól, aki nem a saját nevére szóló, vagy hamisított kártyával kíséreli meg az utazást, a kártyát be kell vonni.

Amennyiben vásárolni szeretne START Klub Kártyát, vagy meglévő kártyáját szeretné meghosszabbítani, kérjük, válasszon az alábbi lehetőségek közül:

Online rendelek és a kártya átvételekor fizetem a kártya árát.

Pénztárban adom le az igénylőlapot és előre fizetem a kártya árát.

Meghosszabbítom a hamarosan lejáró kártyám érvényességét.

START Klub kártya számlaadás

A START Klub 50% kártya áráról kizárólag a kártyán feltüntetett személy nevére lehet készpénzfizetési számlát kiállítani. START Klub 50% kártya alapján vásárolt kedvezményes menetjegy áráról kizárólag magánszemély részére állítható ki a készpénzfizetési számla.

START Klub kártya visszatérítése

A START Klub kártya az érvényessége megkezdése után nem téríthető vissza. Az online módon igényelt, és az érvényességének megkezdése előtt kifizetett és átvett kártyákat az érvényesség megkezdése előtt 10 % kezelési költség felszámításával lehet visszatéríteni.

START Klub kártya pótlása

Elveszett START Klub kártya az érvényessége alatt egy alkalommal írásos kérelem alapján (Rendőrségi jegyzőkönyv vagy pénztári Feljegyzés csatolása mellett) méltányossági alapon pótolható. Az elveszett kártya letiltásra kerül. A pótolt kártya elkészültéig az utas a kedvezményeket nem veheti igénybe. A START Klub kártya pótlásának díja az engedélyezést követően átvételekor fizetendő (5 000 Ft).

Nem pótolható a kártya, ha:

 az érvénytartamán belül már volt pótolva;

 az érvénytartamból kevesebb, mint 1 hónap van hátra.