Tavaszi kisvasutazás: a Gyermekvasút mindig kiváló túracélpont

2024. április 3. szerda, 11.59

A tavaszi szünet hátralévő napjain is érdemes kihasználni a kiváló kirándulóidőt és egy kisvasutazással egybekötött szabadtéri programot tervezni a budai hegyekbe. A Gyermekvasút vasárnapig mindennap várja az utasokat: munkanapokon óránként, a hétvégén 40-50 percenként indulnak a vonatok a végállomásokról. A héten nosztalgiajáratok is közlekednek: a gőzösön kívül forgalomba áll a C50-es kismozdony is.

A Budai-hegység legnépszerűbb kirándulóhelyei könnyen elérhetőek a Gyermekvasút állomásaitól és a tavaszias kirándulóidőben már megjelennek a szerelvényekben a kedvelt kilátókocsik is. A fővárosra kiváló panoráma nyílik a vasútvonalhoz közeli kilátókból: Szépjuhászné állomástól a Makovecz Imre- és a Kaán Károly-kilátó, Jánoshegytől az Erzsébet-kilátó található félórányi sétára.

Áprilisban munkanapokon már a vonatok Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között óránként indulnak. A hétvégi menetrend szerint – a megnövekedett kirándulóforgalomra tekintettel – a hagyományos személyvonatok 40-50 percenként közlekednek, késő délután már Hűvösvölgyből 17 órakor, Széchenyihegyről 18:15-kor is indul vonat.

A tavaszi szünetben a kisvasútbarátok örömére többféle nosztalgiajármű is forgalomba áll. Áprilisban minden hétvégén közlekedik a gőzös, de  4-én csütörtökön és 5-én pénteken a tavaly felújított zöld C50-es kismozdony is útra kel nosztalgiavonatával. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma a tavaszi szünet végéig mindennap nyitva tart.

C50-es mozdonyos nosztalgiavonat is jár még a tavaszi szünetben

A menetrend elérhető a Gyermekvasút honlapján: https://gyermekvasut.hu/menetrend/

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság