Kiemelt ajánlatok, aktualitások

Újra jár a Tisza-tó-expressz!

Budapest-Keleti pályaudvarról hétvégi napokon már közlekedik a Tisza-tó expressz, mellyel közvetlenül eljuthatunk a tó partján fekvő Poroszlóra és Tiszafüredre, de akár Hortobágyig is vonatozhatunk. A Járaton közel 40 kerékpár szállítható.

A Tisza-tó déli partján fekvő Kisköre és Abádszalók is elérhető vonattal: északi irányból Kál-Kápolnán, déli irányból pedig Kisújszálláson lehet átszállni a kerékpárszállító kocsival közlekedő helyi vonatokra a Budapestről induló Agria és Cívis InterRégió-járatokról.

A fővárostól karnyújtásnyira: Dunakanyar és Velencei-tó

A Dunakanyar kényelmesen elérhető a Nyugati pályaudvarról óránként induló Z70-es zónázó vonatokkal, melyek nagyrészt emeletes KISS-motorvonatokkal közlekednek. A járaton 12 kerékpár szállítható.

Váci átszállással a Kelet-Börzsöny is elérhető, ahonnan a hegységbe remek kerékpáros útvonalak vezetnek. A Diósjenő–Drégelypalánk felé közlekedő S750-es személyvonatok többségén hétvégén 16 kerékpár szállítására alkalmas kocsik közlekednek.

AVelencei-tóhoz Budapest-Déli és Budapest-Kelenföld mellett Kőbánya-Kispestről is kényelmesen és gyorsan, alacsonypadlós, klimatizált motorvonatokkal utazhatunk. Vonatonként 6-12 kerékpár szállítható a G43-as és Z30-as viszonylatjelzésű járatokon.

Kerékpárral a Balaton körül

A Budapestről Balatonfüreden át Tapolcára kétóránként közlekedő sebesvonatokon nagy kapacitású kerékpárszállító kocsi közlekedik, így bátran tervezhető vonatos kerékpártúra vonattal a tóhoz.

A déli partra közlekedő Balaton és Tópart IC-ken 8-8 kerékpár szállítható.

Kerékpárszállítás távolsági (InterCity) járatainkon

Budapest és a legtöbb vidéki nagyvárosunk között közlekedő InterCity vonatainkon egész évben biztosítjuk a kerékpárszállítási lehetőséget, részben hazai gyártású IC+ kocsikban.

Kombinált utazás - minden évszakban lehetséges

A vasútállomásokat minden évszakban legegyszerűbben és leggyorsabban kerékpárral érhetjük el. Elővárosi vasútvonalaink többségén korszerű, fedett, kamerával megfigyelt kerékpártárolók állnak utasaink rendelkezésére, ahonnan vonattal folytathatják útjukat.

Kerékpáros túrajegyek

A Balatonhoz az ország bármely állomásától 400 Ft-ért váltható egy útra érvényes Balaton kerékpárjegy, mellyel nagyobb távolságról is kedvező áron érhető el a tó. A Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz 420 Ft-ért kínálunk kerékpáros napijegyet, mellyel érvénytartamon belül korlátlanul szállítható kerékpár a tavakhoz és vissza. A kerékpáros túrajegyek mellé InterCity- és expresszvonaton történő utazás esetén jellemzően kerékpárhelyjegyet is váltani kell, mely a balatoni főszezon kivételével díjmentes.

Díjmentes kerékpárszállítás vasúti bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi, vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes bérlettel rendelkező utasaink hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhatnak kerékpárjukkal a bérleten feltüntetett viszonylaton. Az ajánlat csak vasúti bérlettel érvényes, ország- és vármegyebérlettel nem.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat országszerte. Részletekért keresse a START Klub oldalainkat.

Kedvezményes kerékpárjegy a Magyar Kerékpárosklub tagoknak

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasaink részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.