Különvonat, különkocsi

Felhívjuk tisztelt megrendelőink figyelmét, hogy a belföldi diákcsoportos utazások nem minősülnek különkocsi igénybevételének!

Diákcsoportok az őket megillető szociálpolitikai kedvezményt igénybe véve, csoportos menetjeggyel utazhatnak menetrend szerint közlekedő vonatainkon, illetve nagyobb létszám esetén „diákcharter” vonat közlekedtetését kérhetik.

A diákcsoportos utazások ügyintézése területi szolgáltatás-értékesítőink által történik.

Meglepné a cég összes dolgozóját egy- vagy többnapos utazással? Konferenciát tartana utazás közben a vonaton ügyfeleinek vagy munkatársainak? Nem szokványos helyen tartaná születésnapját?

A MÁV-START Zrt. a piaci igényekhez igazodva, nagy létszámok esetén különvonat közlekedtetését vállalja, illetve kisebb társaságok, üzleti céllal utazók vagy baráti társaságok különkocsiban történő elhelyezésére is van lehetőség.

Olvassa el fontos információinkat a különvonatok, speciális és különcélú kocsik és külön ülőhelyes kocsik igénybevételére vonatkozóan!

Rendeljen különvonatot vagy különkocsit!

KÜLÖNVONAT

A MÁV-START a forgalmi viszonyok és a járművek rendelkezésre állásának függvényében vállalja komplett különvonati szerelvények közlekedtetését belföldi és nemzetközi viszonylatokban.

KÜLÖNKOCSI

Egyedi megrendelésre a vasút vállalja különkocsik közlekedtetését a menetrend szerint közlekedő vonataiba besorozva, belföldi és nemzetközi viszonylatokban egyaránt. A különkocsik megadott útvonalon történő továbbítása több vonattal – a kocsi átsorozásával – is lehetséges. A különkocsik közlekedtetésének lehetőségeit az üzemi és forgalmi viszonyok szabják meg.

Az ülő-, fekvőhelyes és hálókocsik mellett – amennyiben az adott vonatban való közlekedtetése lehetséges – különkocsiként bármely személykocsi-típus igényelhető, beleértve a speciális célú járműveket is (komfortkocsi, kerékpárszállító kocsi, mozgássérült-szállító kocsi, étkezőkocsi stb.)

Megrendelés

A belföldi és nemzetközi különvonat vagy különkocsi a MÁV-START Zrt. Értékesítési Centrum illetékes munkatársainál rendelhető meg a következő elérhetőségeken: e-mail-ben a charter [KUKAC] mav-start.hu címen, faxon az (1) 511–1001 számon. A belföldi különvonat vagy különkocsi közlekedtetését legalább 21 nappal a tervezett indulás előtt írásban kell megrendelni.

A megrendelésnek tartalmaznia kell:

– a megrendelő nevét, címét és elérhetőségét;

– az utazás dátumát;

– a tervezett indulási és érkezési időt;

– a kiindulási és célállomást;

– a használandó útvonalat;

– az utasok tervezett számát;

– a kért kocsik típusát (1. vagy 2. osztályú, termes vagy fülkés ülőhelyes kocsi, hálókocsi, fekvőhelyes kocsi, étkezőkocsi, egyéb különcélú kocsi, motorvonati egységek stb.);

– azoknak az állomásoknak a nevét, ahol útközben fel- vagy leszállnak, és az ott fel- és leszálló utasok számát;

– az igényelt egyéb szolgáltatásokat (pl. vendéglátás).

A különvonat vagy különkocsi közlekedtetésére a vasút egyedi árajánlatot készít, melynek elfogadása esetén a megrendelővel szolgáltatási szerződést köt. A szerződés tartalmazza a közlekedés lebonyolításának részletes feltételeit, a szolgáltatás díját, valamint a fizetési és lemondási feltételeket. A pót- és helyjegyköteles, helyjegyköteles, valamint pótjegyköteles vonatba besorozott különkocsiban utazók mentesülnek a pót- és helyjegy árának, a helybiztosítási díjnak, illetve a pótjegy díjának megfizetése alól.

A különvonat vagy különkocsi az út során a megrendelő kizárólagos használatára áll, melyet maximum a kocsik (motorvonati egységek) össz-befogadóképességével megegyező számú utas vehet igénybe.


MÁV-START Railway Passenger Co. stays at your disposal with the possibility of ordering of charter trains and special coaches, concerning both inland and international destinations.

For further information or booking please, contact the colleagues of our Sales Center:

e-mail: charter [KUKAC] mav-start.hu
fax: +36 1 511 1001


Die MÁV-START Bahnpersonenverkehrs AG. bietet Ihnen die Möglichkeit, Sonderzüge oder Sonderwagen zu bestellen – sowohl im Inland- als auch im internationalen Verkehr.

Für weitere Information und Bestellung stehen Ihnen die Mitarbeiter unserer Verkaufszentrums gerne zur Verfügung:

E-mail: charter [KUKAC] mav-start.hu
fax: +36 1 511 1001