Vasúti átjáró felújítása miatt változik a közlekedési rend Baján, illetve Kalocsán

2024. június 7. péntek, 14.00 / Utolsó módosítás: 2024. június 18. kedd, 13.16

Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. A munkálatok során a csendesebb és biztonságosabb átkelés érdekében megújul az átkelő burkolata, a jelenlegi gumielemes átjárót új, előre gyártott, a nagy közúti forgalomnak is ellenálló vasbeton lemezes átjáróra cserélik.

Az átépítés idején kerülni két irányban is lehet: az 512-es számú főút, Móra Ferenc utca felé, illetve a Gombolyagi utca, Kossuth Lajos utca útvonalon.


Baján, június 17-én 6 órától 28-án 6 óráig félpályás útzár mellett megújul az 55-ös számú főút és a bajai kikötőbe vezető iparvágány kereszteződésében, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca északi folytatásánál lévő átjáró.

Korlátozzák a munkavégzés során a Türr István híd forgalmát is, a munkálatokhoz igazodva a közúti forgalom mindig csak a híd egyik útpályáján lehetséges. Mintegy 1,5 kilométer hosszan jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú közlekedésre kell számítani, ami a gépjárművel közlekedők részére akár 10-20 perccel hosszabb eljutási időt is jelenthet. 

A felújítás keretében kicserélik a jelenlegi gumielemes átjárót új, előre gyártott, vasbeton lemezes átjáróra, mely csendesebb és biztonságosabb átkelést biztosít, valamint ellenállóbb lesz a nagy közúti forgalomnak is.

A változások a Volánbusz menetrendszerinti járatait is érinthetik. Megállóhelyek ugyan nem maradnak ki és nem is kerülnek áthelyezésre, azonban érdemes menetidő-növekedéssel számolni a terelőút, illetve az ideiglenes forgalmi rend miatt.

MÁVINFORM