Horvátország

Horvátország

Élmények nemcsak a tengerparton

Horvátország az év minden időszakában ad okot arra, hogy odalátogassunk. A nyári időszakban az Adriai-tenger várja vendégeit: Split és az onnan könnyen megközelíthető szigetek, Brac és Hvar, vagy a Rijeka (régi nevén Fiume) környéki üdülőhelyek. Szezonon kívül pedig a hangulatos kis- és nagyvárosok, mint Zágráb és Eszék kínálnak kellemes kikapcsolódást.

Budapest és Zágráb között egy közvetlen vonat jár. Pécsről és Villányból Pélmonostorra (Beli Manastir) közlekednek személyvonatok, amelyek többségének eszéki csatlakozása is van.

Június közepétől szeptember végéig idén is heti háromszor közlekedik éjszakai vonat Budapest és Split között! Júliusban és augusztusban egy alacsonyabb színvonalú járattal Rijeka is elérhető mindennap, átszállás nélkül.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

Horvátország vasúti térképe - nyár

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa HR, START Europa Plus HR

Vonathoz kötött, korlátozott számban vásárpéható ajánlat valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és horvát állomás között. (A Budapest-Split éjszakai vonatra nem vásárolható!).

Budapestről, 2. osztályon

 

START Europa
(nem visszaváltható)

START Europa Plus
(az utazás napja előtt visszaváltható)

Zágráb

15 €-tól

21 €-tól

Rijeka, Pula Eszék

24 €-tól

33 €-tól

Split

30 €-tól

40 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti  gyereknek).

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

Tovább a jegyvásárlásra

START Regio HR

70% kedvezmény a Pécs/Mohács - Villány - Eszék vonal valamennyi magyar és horvát állomása között.

Felhasználási feltételek
Érvényességi idő  1 nap
Útmegszakítás nem lehetséges
Visszaváltás kezelési költséggel lehetséges, az érvényesség 1. napja után vagy részben felhasználva csak a fel nem használás igazolásával
Gyerekkedvezmény féláron országonként változó korhatárral
Kutyaszállítás féláron
Megvásárolható MÁV-START pénztárak az érintett útvonalon, valamint vonaton

Interrail

Ha körutazást tervez Horvátországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 67 €-tól, ifjúsági bérletek 58 €-tól. 

Az oda-, és visszautazáshoz a Horvátországon kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 390 Ft
 

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.