Szlovénia

Szlovénia

Hegyek és tengerpart egy helyen

Alpok vagy Adria? Szlovéniában mindkettő ott van: az alpesi csúcsok, a barlangok és a kristálytiszta hegyi tavak – meg az olaszos hangulatú tengerpart, Koper és a közeli Izola is. Aki azonban inkább épített örökségre vágyik, Ljubljana szecessziós belvárosában találhat érdekességeket, de a hegyek és a tenger között a kisebb városokat – Maribor, Celje –  várakat és a gyógyfürdőket is érdemes felkeresni. 

Budapestről Ljubljanába és onnan vissza napi két vonattal lehet utazni, az egyikkel Veszprém – Zalaegerszeg – Muraszombat, a másikkal Győr – Szombathely – Maribor útvonalon. Emellett a nyári szezonban Ljubljanán keresztül Postojna és a szlovén tengerpart (Koper) is elérhető átszállás nélkül.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

szlovenia_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa SI

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és szlovén állomás között, vonathoz kötött, nem visszaváltható.

Budapestről, 2. osztályon

Muraszombat 12 €-tól

Ljubljana, Maribor 16 €-tól

Postojna, Bled, Koper 20 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa tjeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

A 2023. december 10-től érvényes visszaváltható jegyek START Europa Plus néven kaphatók!

Az Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás,  válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

Tovább a jegyvásárlásra

START Regio SI

70% kedvezmény a Zalaegerszeg - Muraszombat vonal  valamennyi magyar és szlovén állomása között.

Felhasználási feltételek
Érvényességi idő 1 nap
Útmegszakítás nem lehetséges
Visszaváltás kezelési költséggel lehetséges, az érvényesség 1. napja után vagy részben felhasználva csak a fel nem használás igazolásával
Gyerekkedvezmény féláron,országonként változó korhatárral
Kutyaszállítás féláron
Megvásárolható MÁV-START pénztárak az érintett útvonalon, valamint vonaton

Interrail

Ha körutazást tervez Szlovéniában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 62 €-tól, ifjúsági bérletek 54 €-tól 

Az oda-, és visszautazáshoz a Szlovénián kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.