Németország

Németország

Az egyszerre egységes és mégis sokszínű ország

Németország nagyvárosai nemcsak az európai üzleti életnek és vásároknak, hanem számos kulturális eseménynek, és műgyűjteménynek is helyet adnak. Aki kevesebb nyüzsgésre és még több gyönyörű kastélyra és történelmi emlékre vágyik, az a régi bájukat megőrző kisvárosokban találhat kellemes pihenésre, a természet kedvelőinek pedig kifogyhatatlan élményeket tartogatnak a Bajor-Alpok és a Szász-érchegység, a Fekete-erdő gyógyfürdői vagy a Rajna völgye.

Budapestről Drezdán át Berlin és Münchenen át Stuttgart kényelmesen elérhető az éjszakai vonatokkal. Münchenbe kétóránként, Drezdába, Berlinbe és Hamburgba napi egyszer nappali vonat is jár, étkezőkocsival, akadálymentes utazási és kerékpárszállítási lehetőséggel.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

Németország vasúthálózati térképe

A térkép pdf formában is letölthető.

Legjobb ajánlataink

START Europa DE

Vonathoz kötött, nem visszaváltható jegyek, korlátozott számban  valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és német állomás között.

Budapestről 2. osztályon

Drezda, Lipcse 27 €-tól

Berlin, Magdeburg 33 €-tól

München 37 €-tól

Stuttgart, Nürnberg 43 €-tól

Hamburg, Hannover 47 €-tól

Frankfurt 52 €-tól

Köln, Düsseldorf 60 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa jeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

Tovább a jegyvásárlásra

START Night, START Night Plus

Vonathoz kötött jegyek korlátozott számban az éjszakai járatokra.

 

Ülőkocsi

Fekvőhelyes kocsi

Hálókocsi

6 ágyas fülkében

4 ágyas fülkében

3 ágyas fülkében (Triple)

2 ágyas fülkében (Double)

1 ágyas fülkében (Single)

START Night (nem visszaváltható)

29 €-tól

54 €-tól

64 €-tól

79 €-tól

104 €-tól

179 €-tól

START Night Plus (feltételesen visszaváltható)

69 €-tól

94 €-tól

104 €-tól

119 €-tól

144 €-tól

219 €-tól

Gyerekjegy (6-15 éves korig)

15 €

40 €

50 €

65 €

90 €

Ha a START Night jegyek elfogytak, vagy ha fontos, hogy a jegy az utazás előtti napig korlátlanul visszaváltható legyen, akkor a Night Flex jegyekkel utazhat. Ezeknek, valamint a kedvezménykártyák tulajdonosainak és a csoportosan utazóknak járó kedvezményes áron vásárolhatnak jegyeket, ezek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

A START Night jegyek mellé vásárolható kiegészítő ajánlatnak köszönhetően az éjszakai vonatok megállási helyei és más németországi állomásrok között is előnyös – az utazás hosszától függően 7,50 és 60 € közötti – áron lehet utazni, a hálókocsis utasok pedig 1. osztályra is vásárolhatnak csatlakozó jegyet.

Interrail

Ha körutazást tervez Németországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 200 €-tól, ifjúsági bérletek 160 €-tól.

Interrail bérleteket elfogadó vasúttársaságok Németországban

Az oda-, és visszautazáshoz a Németországon kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges. Az éjszakai járatokon ülőkocsin is kötelező a helyfoglalás.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 390 Ft
 

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.