Darts szakosztály

Röviden a dartsról és a szakosztályról

MÁV VSC Darts szakosztály logója

A darts eredete a legenda szerint néhány száz évvel ezelőtt egy átfázott angol íjász elhatározta, hogy kellemesebb módot választ a gyakorlásra a téli hónapokban. Letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pub kellemes melegébe és kényelmébe, ahol ügyességét úgy gyakorolta, hogy a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. Mellé állt egy másik íjász, aki megpróbált az előzőnél jobb eredményt elérni és ezzel megszületett a vetélkedés, a játék, a sport, a darts.

 

A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően.

darts-kezdokep.jpgSteel dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű (steel=acél) nyíllal szizál anyagú táblára dobnak, soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

Tagjaink főként a steel darts-ot részesítik előnyben,  hiszen hazánkban, valamint a nemzetközi téren is sokkal több versenyt rendeznek ebben a szakágban.

 

Az elmúlt években a darts játék, sport Közép-Kelet Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend és azt láttuk, hogy így van ez a Vasutasok nagy családjában is, ezért 2023. évben a vasutas dolgozók egy lelkes – darts-ozni szerető – csapatával gondoltunk egy nagyot és jelentkeztünk egy új szakosztály indításának ötletével a MÁV VSC vezetésénél. Tervünk, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy aki szeretne szervezett keretek között darts-ozni az a MÁV VSC-n belül megalakult darts szakosztály tagjaként megteheti.

 

2023. májusában a darts szakosztály 22 fővel megalakult.

Várunk minden érdeklődő, darts-ot szerető kollégát és reméljük, hogy mielőbb a MÁV VSC darts szakosztályának új tagjaként üdvözölhetjük.

 

Elérhetőségeink a MÁV Vasutas Sport Club / Szakosztályok menü alatt taláhatók.

Ha csatlakoznál hozzánk, a szükséges dokumentumokat megtalálod a Letölthető dokumentumok alatt.

 

Jó játékot! Game on!