Horgász szakosztály

A MÁV VSC Horgász szakosztályának logója2012. március 27.-én 12 lelkes sportbarát megalakította a Vasutas Horgász Szakosztályt (VAHOSZ-t)

 

VAHOSZ céljai:

  • a horgászat, mint szabadidős és sport tevékenység MÁV Csoporton belüli népszerűsítése;
  • horgász tapasztalatok és praktikák átadása, illetve közös továbbfejlesztése;
  • házi horgász versenyek és tréningek (versenycsapat) szervezése;
  • horgász kiállítások és rendezvények közös látogatása;
  • kezdő horgász tagok részére „horgász-suli” szervezése;
  • VAHOSZ versenycsapat(ok) összeállítása és felkészítése (egyéni és csapat);
  • potenciális szponzorok felkutatása és bevonása a versenyek és tréningek támogatására

horgaszat_pexels-cottonbro-4828253.jpgAlapvető cél: 2012-ben az alapvető célunk a MÁV Csoporton belül egy Szakosztály létrehozása, amely a horgászatot népszerűsítené, potenciális szponzorok felkutatása valamint legalább hálózati szinten min. 50 tag toborzása, illetve 1 vagy 2 házi verseny megszervezése, mely alapot képezne egy jövőbeni egyéni-, és/vagy 1-2 szakági versenycsapat(ok) összeállítására.

 

Hosszú távú cél(ok): A tapasztalt horgásztársak tudásainak megismerése, átadása, illetve a kezdő vagy amatőr tagok segítése a sikeres horgászat elsajátításában, illetve ismereteik továbbfejlesztése (pl: „horgász-suli” szervezés). Továbbá a hazai, illetve nemzetközi (FIP jegy) horgászkiállítások szervezett látogatása, az újdonságok és praktikák közös megismerése és továbbadása a tagok részére.

Kedvezményes horgásztanya (MÁV Üdülő) bérlete és tagok általi fenntartása, mely a tavaszi-nyári-őszi időszakban tudás-, verseny felkészítő-, valamint szabadidős bázisként szolgálna a szakosztályi tagok részére. Legalább egy versenyképes csapat összeállítása, valamint felkészítése különböző szakági versenyekre.

Házi versenyek és közös horgászatok szervezése: Évente legalább 1-2 házi verseny (szakági: könnyűszerelékes és/vagy pergető, családi, csapat, egyéni) kerülne lebonyolításra, valamint a szabad időszakokban a tagok által kezdeményezett baráti és/vagy családi horgászatok történnének.

Versenycsapat: A házi bajnokságok eredményei alapján összeállított csapat(ok) vagy egyéni versenyző(k) taktikai és stratégiai felkészítése, valamint a konkrét versenyek előtt a szakosztály által szervezett tréningek megszervezése.

horgaszat_pexels-laura-stanley-2473502.jpgA„horgász-suli” célja: A lelkes kezdő és amatőr tagok sikeres horgászatának segítése és fejlesztése, valamint a meglévő tudás és tapasztalat folyamatos átadása. Pl: különböző horgásztechnikák szerelékeinek készítés (pl: match, rakós, pergető), horogkötés, csali-, és etetőanyagok készítése (pl: pellet, bojli), műcsali készítés.

Szponzorok, támogatók: A potenciális – elsősorban leányvállalati – támogatók felkutatása és bevonásuk a Szakosztály tevékenységeinek, illetve a versenyek (pl: nevezési díj, házi verseny díjazása, tréningek) támogatására.

Területi szakosztály létrehozása: Megfelelő vidéki létszám esetén (min. 10-15 fő) külön un. „fiók” szervezet kerülne létrehozásra a területi Igazgatóságokon, melynek tevékenységét a VAHOSZ központilag felügyelné.

Horgásztanya: A használaton kívüli MÁV üdülők közül (pl: KÜT táblázat) az egyik kedvezményes határozatlan idejű bérlete, valamint a tagok általi fenntartása, üzemeltetése mely a közös felkészülések (versenyek, házi bajnokságok) és szabadidős rendezvények un. „tudás” bázisaként szolgálna.

 

Ha csatlakoznál hozzánk, a szükséges dokumentumokat megtalálod Letölthető dokumentumok alatt.